Onze projecten

Vanaf 2009 organiseren wij jaarlijks een project rondom een thema. Vaak werken we hiermee samen met andere culturele disciplines. Op deze pagina een kleine bloemlezing van de projecten die we hebben gehad.

Op de website Projecten DeKoor lees je meer over de projecten en de achtergronden.

Project XX (2016)
In 2016 bestonden we 20 jaar. Dit werd gevierd met een groot avondvullend programma met speciale aandacht voor oud-koorleden. Tijdens deze avond zongen we liedjes van de afgelopen 20 jaar.

Kunst-Licht (2015)
We traden op tijdens het Stadsfestival in een zaal van het conservatorium. Dit vanwege het zeer slechte en natte weer. Ondanks dat konden we rekenen op een grote opkomst.

Glas (2014)
Centraal tijdens dit project stonden diverse oude en nieuwe glas-in-lood-ramen. Zo traden we op in de Statenzaal, het Dominicanenklooster en sloten we af bij boekhandel Waanders.

Vonk (2013)
Vonk was ons vijfde project en dat moest groots gevierd worden met een avondvullend programma in schouwburg Odeon te Zwolle. Het was de eerste keer dat we kaarten verkochten voor onze voorstelling.

Bruggen (2012)
De Koor trad op bij enkele prominente bruggen in de stad Zwolle en voer met een boot naar iedere volgende bestemming.

Groen (2011)
Dit keer besloten we ons terrein te verleggen naar Zwolse stadstuinen. De bezochte tuinen zijn allemaal aangelegd door de Zwolse tuinontwerper Harry Pierik.

Hanzetour (2010)
Wat we in 2009 met ijs konden, konden we natuurlijk ook met water. Op een warme zomerse junidag voeren wij met een boot de IJssel af. We begonnen in Deventer en eindigden in Kampen. Tussendoor stopte we in Wijhe, Zwolle en Hattem.

Elfstedentour (2009)
Eigenlijk begonnen als een geintje. In dit jaar bestond de Elfstedentocht 100 jaar en een aantal koorleden kreeg het idee om met onze liedjes ‘It giet oan’  en ‘Fietsen’ langs alle elf steden te touren. Van het één kwam het ander en wij zijn uiteindelijk met de spelersbus van FC Cambuur langs alle steden gereden.Dat smaakte naar meer..